ACCIONS D'APRENENTATGE


L'acció promourà la reflexió i l'aprenentatge. I hi ha tanta feina per fer a can Moragues... Necessàriament, haurem de col·laborar si volem transformar-la. I ho farem, poc a poc, per no perdre cap detall de com es fan les coses i, sobretot, per tenir temps per a pensar en les diverses maneres de fer-les bé: no donarem res per sabut, investigarem. Si sabem el perquè, el com ja el trobarem.

Aprendrem amb microprojectes, accions d'aprenentatge econòmicament possibles i dutes a terme per equips d'aprenents multidisciplinaris i, sobretot, multigeneracionals (de 2 a 12 aprenents) que aborden temàtiques que contribueixen a l'evolució de la finca (la flora autòctona local, la vida al mas: parlar i escriure per reviure, estudis a la bassa, el camí de les preguntes, la projecció de l'espai d'aprenentatge...).

Qualsevol aportació als microprojectes (física, intel·lectual o econòmica) és voluntària i de mecenatge, i té un retorn en aprenentatge i vivència. Qualsevol voluntari pot endagar la promoció de qualsevol acció d'aprenentatge a través de la fitxa NOU MICROPROJECTE.  

* * *


1

NOM MICROPROJECTE:
Espot de difusió i promoció del projecte canMoraguesELRETORN

doc

PRIORITAT:
Immediata (agost 2012)


VOLUNTARI PROMOTOR: 
Andreu Ayats


ESPAI:
Tota la finca

DURADA APROXIMADA:
15 dies


RESUM + APORTACIÓ A CAN MORAGUES (10 LÍNIES MÀXIM):

Primer document audiovisual del projecte, amb l’objectiu de difondre i promoure amb rapidesa, eficàcia i sense cost l’inici de l’aventura. Es tracta d’arribar (via youtbe i QR) a tanta gent com sigui possible, i de difondre les característiques bàsiques del projecte: participació voluntària intergeneracional i recuperació de la finca amb aprenentatge col·lectiu.
Com a microprojecte pretén vincular professionals i amateurs del món audiovisual, amb estudiants o futurs estudiants i voluntaris interessats; i, d’altra banda, cohesionar un equip de documentació/divulgació de tota l’activitat del projecte.


PERFILS DELS VOLUNTARIS:
Tècnics audiovisuals, publicistes, estudiants comunicació i voluntaris interessats.
                            
MATERIAL NECESSARI:
Càmeres i micros, editors de vídeos...

ESQUEMA:
fase 1) Discussió i elaboració guió

fase 2) Enregistraments i muntatge
fase 3) Difusió (youtube i QR)
* * *


2

NOM MICROPROJECTE:
Recuperant la memòria: la vida al MasPRIORITAT:
Inici immediat però sense pressa per acabar-lo (de moment)


VOLUNTARI PROMOTOR:  
Anna Iglesias

ESPAI:
La casa tal com està és un entorn ideal, tenim l'estructura sense modificar i els objectes en exposició. Si cal li treiem una mica la pols, però alguna teranyina d'ambient, tembé es pot quedar, no? Ah, làmpades i tot, qui sap el que poden donar...


DURADA APROXIMADA: 
El projecte no es fa en un dia


RESUM + APORTACIÓ A CAN MORAGUES (10 LÍNIES MÀXIM):

Realitzar un curt amb entrevistes a gent gran del poble que s'ha criat a pagès, recollint la sorpresa i els records que desperti el retrobament amb objectes que el remetin a la seva infantesa i les seves vivències. A can Moragues hi ha prou material perquè tothom trobi lo seu, no? 
 Cal fer un "inventari" d'avis i àvies que ens puguin donar joc, n'hi ha, i elles o elles mateixos ens en diran d'altres (estic pensant en la Pilar Marès, que es va criar a Can Martí, o la Mercè de Can Masferrer, la Lola de Can Campot, La Joana que viu al carrer major, potser... I d'homes segur que n'hi ha, també...
 
Si hi ha prou gent per fer-ho penso que l'aportació d'aquest projecte, no tan sols per a Can Moragues i Riudarenes, pot ser molt interessant, emocionant i important. 


PERFILS DELS VOLUNTARIS:
Cal trobar equip de tècnics per fer tot plegat. I l'equip de guió i producció...
                            
MATERIAL NECESSARI:
La dificultat deu ser gravar en aquest espai fosc, o vaja, com iluminem els espais, que son molts, i el projecte no es fa en un dia. 


ESQUEMA:
?* * *


3


* * *


altres...
Un curs de saurí? Em refereixo a pensar la possibilitat de fer una activitat formativa cartografiant això de les energies telúriques del terreny i de l'aigua...  amb pèndol i demés als terrenys i la casa,  (Mariano Bueno). Potser pot despertar la curiositat de força gent, no?
 I així si el "projecte del campament" tirés endavant, sabrem el millor lloc per situar les casetes de tova... (Per cert, tota la terra serveix? Ha de ser argilosa, no?...)

4 comentaris:

 1. M'agrada molt la vostra idea de difondre el Projecte de Can Moragues a traves de un spot de difusio per incorporar gent nova el Projecte a traves de crear un Spot de Difusio.
  Voldria dir lo seguent: seria interesant en el dit spot fer constar que la finca está al centre de una zona de Riudarenes en la que es dona la concentracio mes alta de Catalunya (pot ser d'Espanya) de Centrals fotovoltaiques : concretament 3 Centrals i a pocs metres del perimetre exterior de la finca, lo cual dona moltes posibilitats de difondre entre els visitants les grans vantatjes mediambientals que suposen la generacio local d'aquest tipus d'Energies (si cada poble d'Espanya amb 2.200 habitants tingués les plantas Fotovoltaiques que té Riudarenes, sobrarien les Nuclears y se importarien molts menys hidrocarburs fosils) y aixó te una importancia capdal per donar a coneixer que un nou Model Energetic (descentralitzat, democratitzat, no contaminant i renovable, produint alla hon es necesita la energia, amb base local ) ES POSIBLE !! , per molt que els pesi als del Holding Electric que en aquest Pais nomes fan que denigrar i difondre mentidas sobre les expectativas de les Energias renovables, fent les responsables del Deficit de Tarifa i dels increments de preus de la llum.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Benvolgut Ramon,

   Podem plantejar un projecte de exposició sobre les energies alternatives a Riudarenes, l'aprofitament de recursos energètics, l'autosuficiència i la descentralització energètica.

   Elimina
 2. Aqui os deixo una foto d' un bar creat amb elements reciclats ,aixo esta a barcelona al barri de sants tot un exemple per el nostre futur bar de productes ecologics

  http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/10292_412601798794507_1251890393_n.jpg

  ResponElimina
 3. La foto que adjunta en Toni és el bar de Can Batlló, un referent a Barcelona de cooperativisme i lluita veïnal.

  Per qui no ho coneixi, Can Batlló és, a grans trets, un recinte industrial condemnat per l'Ajuntament (es va redactar un projecte d'enderroc de tot el recinte i posterior construcció de torres de vivenda d'alt standing i una "zona verda") però gràcies a una forta pressió veïnal ha estat finalment cedit als veïns (després de més de 30 anys de lluita!).

  Actualment són els propis veïns qui gestionen l'espai i és un referent a nivell de cooperstivisme, autogestió i autoconstrucció. Us deixo el seu web:
  http://canbatllo.wordpress.com

  ResponElimina